Év Honlapja 2013 díj – mullerpeter.hu

2014/05/12

A 2013-as év vége nagyon sok mindent tartogatott számunkra, többek között megszületett a kisfiunk, és az egyik munkám elnyerte az Év Honlapja 2013 verseny díját. Müller Péter író honlapját az fps ügynökség megbízásából fejlesztettem le. Mondhatjuk, hogy a munka rekoridő alatt készült el, a brief és az átadás között csak néhány nap telt el. Szép eredmény, hogy a legelső közös munkánk ilyen sikereket ért el!

Az elkészült weboldal jó példája annak, hogy milyen sokoldalú a WordPress, szinte bármilyen honlap létrehozható vele a blogoktól az online marketing weboldalakon át a webáruházakig.

Müller Péter weboldala egy nagyon fontos marketing célt szolgál: az író az eladott könyvei számának növekedését várta a weboldaltól. Müller Péter a honlap publikussá tételét legújabb könyvének a „Férfiélet, női sors” megjelenéséhez kötötte.

A honlap elsődleges célja az volt, hogy minél több hírlevél feliratkozót gyűjtsön a könyv megjelenése utáni terjesztés elősegítéséhez.

A weboldal egy ötletes trükköt alkalmaz a keresőoptimalizáláshoz, a honlap fejlécében egy folyamatosan frissülő idézetgyűjtemény található. Ez a WordPress adminisztrációs felületéről frissíthető, idézetek adhatók hozzá, törölhetők, szerkeszthetők. Ez a tartalmi forma kedvezően befolyásolja a Google helyezéseket: sokan keresnek idézeteket kedvenc írójuktól a keresőkben, így a megfelelő kialakítással (Müller Péter neve a fejlécben – H1 header, frissülő idézetek az írótól, és frissülő tartalom a weboldalon – blog) elérhető a kívánt jó helyezés.

A leírtak mellett Müller Péter weboldala nagy hangsúlyt fektet a közösségi megosztásokra, integrálja a Google+, Facebook, Twitter és LinkedIn rendszereket, így segítve a látogatószám növelését, teljessé téve a weboldal marketing funkcióit.

Nem kevésbé fontos a mobil böngészőkön való helyes megjelenés egy ilyen nagy látogatottságú oldalon, ezért a weboldalt reszponzív technikával készítettük el, talán ez volt a munka során a legnagyobb kihívás, hogy az iOS és az Android telefonok is megfelelően jelenítség meg a honlapot.

Örülök a díjnak és Müller Péter elért sikereinek a weboldal segítségével, célom a továbbiakban is a vállalkozások, cégek, és művészek online eredményeinek a növelése, és persze egy újabb díj elnyerése 2014-ben is! :)

Weboldalkészítés: Müller Péter író számára